La Barrique heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot ware whisky specialist. Het assortiment groeit met de dag en bestaat voor een heel groot deel uit Schotse whisky’s. Van de Westkust tot aan de Speyside en van de Highlands tot de Lowlands, ze komen allemaal voorbij. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar onafhankelijke bottelingen en special releases voor de echte verzamelaars onder ons. Daar moet u snel bij zijn, want ze zijn zo weer uitverkocht.

Naast Schotse whisky hebben we ook producten in huis uit Ierland, Japan, Canada, de Verenigde Staten, Taiwan, Duitsland, Zwitserland en zelfs Israël.

 

 

Maar ook ons eigen Nederland wordt niet overgeslagen. De Millstone van de familie Zuidam uit Baarle-Nassau neemt in onze winkel steeds meer plaats in. Mooie whisky’s waarin je de liefde voor het vak terug proeft.

Daarnaast hebben we een eigen whisky op de markt gebracht vanwege het 25 jarig jubileum van La Barrique. Eric is zelf naar Schotland geweest om het juiste vat uit te zoeken. Uit dit vat zijn 372 flessen gebotteld met daarin een 10 jaar oude Tamdhu met 46% alcohol. De spirit heeft voor het grootste gedeelte van de tijd op een sherry vat mogen rijpen wat voor een diepe kleur zorgt. Daarnaast heeft hij voor korte tijd op een Laphroaig vat gelegen, waardoor er een klein pufje rook te ontdekken is. Een heerlijke whisky met een lange afdronk.

La Barrique organiseert door het jaar heen verschillende whisky proeverijen. Dit zijn keer op keer gezellige, leerzame en zeer smakelijke avonden. Wilt u een keer een proeverij bijwonen? Houdt dan de proeverij agenda op de website in de gaten, of meldt u aan op onze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar haagsemarkt8@casema.nl.

Daarnaast hebben we op vrijdag- en zaterdag middag en tijdens onze koopavond verschillende flessen open staan, zodat we u onze nieuwe aanwinsten en favoriete whisky’s kunnen laten proeven.