Op vrijdag 13 april 2018 was er hoog bezoek bij La Barrique. De burgemeester van Breda, Paul Depla, heeft de allereerste La Barrique Jubileum Whisky in ontvangst mogen nemen met bottle nummer 001.

In de fles zit een 10 jaar oude Tamdhu die gerijpt is op sherry vaten. Daarnaast heeft hij eventjes in een Laphroaig vat mogen liggen, waardoor er naast de mooie fruit en sherry tonen ook een klein pufje rook te proeven is. Een prachtige whisky met een lange afdronk en 46% alcohol. En dat alles uit één vat, een single malt en single cask dus.

Tijdens deze middag was Bn De Stem ook aanwezig wat een mooi stukje in krant opleverden. Hieronder een korte versie daarvan:

 

Voor wie dit allemaal abracadabra is, Erkelens legt het graag allemaal uit. Zijn winkel is een echte whiskyspeciaalzaak. ,,Zo’n 15 jaar geleden ben ik me gaan specialiseren”, kijkt Erkelens terug. ,,Ik heb nu ongeveer 475 verschillende soorten whisky in huis. Nog even over die sherryvaten; die ‘barrels’ zijn bijna niet meer te krijgen, en daarom erg kostbaar. Het vat waarin mijn whisky heeft gerijpt, kost zo’n twaalfhonderd Britse pond. Maar het geeft wel die bijzondere smaak.”

 

Depla liet zich het proefglaasje ‘La Barrique’ goed smaken. “Lekker, met een beetje een rooksmaakje”, zei de burgervader. “Fijn om hier te zijn”, zei hij met de ambtsketen van Princenhage om zijn hals. “Dit soort winkels geeft identiteit aan een stad als Breda. Het is toch een soort huiskamer, dit soort buurtwinkels wordt eigenlijk te weinig gewaardeerd. Hij maakt ook de Haagsemarkt tot wat hij is.”

BN De Stem, Joost Klaverdijk, 14 april 2018

 

Een feestelijke middag en daarmee de aftrap van een speciaal jaar voor La Barrique.