Onafhankelijk

 

 

Onafhankelijke bottelaars zijn ondernemers die whisky van bestaande distilleerderijen opkopen om ze vervolgens zelf te bottelen of blenden. Zij produceren dus zelf niet, maar ze voeden de whisky op. Hierbij kiezen ze zelf de vaten en de duur van de rijping om zo tot een uniek eindproduct te komen.

Sommige whisky’s worden zelfs alleen aan onafhankelijke bottelaars verkocht en niet gebruikt voor een eigen assortiment. Voorbeelden hiervan zijn Signatory, Douglas Laing, The Ultimate en Cadenhead’s.

Daarnaast bestaan er ook nog “geheime bottelingen”. Hierbij geeft de bottelaar niet aan van welke distileerderij de vaten afkomstig zijn.

Onafhankelijke bottelingen komen meestal uit één vat. Daarbij zijn ze vaak niet gekleurd of chill filtered waardoor het product alleen maar unieker wordt. Een heerlijke afwisseling ten op zichte van reguliere whisky’s kunt u zeggen.

De whisky’s zijn vaak gelimiteerd en dat maakt ze daardoor nog specialer. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe bottelingen dus kom gerust langs in de winkel om te zien wat we op het moment voor u als verrassingen op de toonbank kunnen zetten.

Stronachie 10 Years

Stronachie 10 Years is een fijne Highland single malt whisky. Deze whisky wordt uitgebracht in kleine batches en wordt ook wel omschreven als de 'verloren' whisky. De Stronachie Distillery is namelijk niet meer actief, de whisky wordt vandaag de dag gedistilleerd in de Benrinnes Distillery. In de geur herkennen we honing, mout en aardse invloeden. De smaak is zacht met fijne invloeden van honing, biscuit, peper en granen. De afdronk kent een goede balans en is middellang. De whisky heeft een alcoholpercentage van 43 procent.

Prijs € 39,95

Categorie Single Malt
Merk Stronachie
Land Schotland
Regio Highland
Leeftijd 10 years old
Kleur Goud
Geur Moutig zoet, met zilte tonen
Smaak Fris, noten, fruit en kruiden
Verpakking Doosje/giftpack
Alcohol 43,00 %
Inhoud  70CL

 

Etradour 10 Years

EDRADOUR gerijpt op sherry vaten. Edradour is klein maar niet te onderschatten. Dit is een prachtig voorbeeld daarvan. Alles wat je mag verwachten van een 10 jaar oude single malt van Edradour.

Prijs € 57,95

Categorie Single Malt
Merk SIGNATORY Edradour
Land Schotland
Regio Highlands
Leeftijd 10 years old
Smaakprofiel Balanced - Chocolate - Dried fruits - Sherry - Toffee - Vanilla - Wood
Kenmerk Non Chill Filtered
Vattype Sherry Butt
Verpakking Koker
Alcohol 46,00 %
Inhoud  70CL